Anunt ANAF – Declaratia unica se poate depuna pana pe 30 iunie 2020

ANAF a publicat un anunt prin care anunta prelungirea termenului de depunere pentru declaratia unica pana pe 30 iunie 2020.
Declaratia se poate descarca de aici pentru venitul realizat de contribuabili aferent anului 2019.

”Prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.69/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum şi pentru instituirea unor măsuri fiscale, termenul de depunere a formularului ”Declaraţie unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoane fizice”

Pentru a beneficia de o bonificatie (reducere) de 5% trebuie sa va platiti impozitul aferen venitului realizat in anul 2019 pana pe 30 iunie 2020.

Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice se depune până la 30 iunie 2020 inclusiv, se acordă următoarele bonificaţii:

  • pentru plata impozitului pe venit, a contribuţiei de asigurări sociale şi a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, reprezentând obligaţii fiscale anuale pentru anul 2019, se acordă o bonificaţie de 5% din aceste sume, dacă toate aceste obligaţii fiscale de plată se sting prin plată sau compensare, integral până la data 30 iunie 2020 inclusiv;
  • pentru depunerea declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice prin mijloace electronice de transmitere la distanţă conform art. 79 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, se acordă o bonificaţie de 5% din impozitul pe venit, contribuţia de asigurări sociale şi contribuţia de asigurări sociale de sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *